Resursseja rumpalille

Rumputavaroiden hankinta: Mitä ostaa uutena, mitä käytettynä? Mistä kannattaa ostaa?

Apua rumpujensoiton opiskeluun: Metronomi, nuottien kirjoittaminen, Youtube-opiskelua, Spotify soittolistat

Rumputavaroiden hankinta - uutena vai käytettynä, mistä?

RUMPUSETTI

Uutena ostettu rumpusetti ei usein ole paras mahdollinen sijoitus. Uusi on aina uusi, mutta varsinkin pienemmällä budjetilla laadukas setti käytettynä on järkevämpi valinta, kuin heikompilaatuinen setti uutena. -> Molempien settien hinta saattaa olla sama, mutta laadussa on todennäköisesti suuri ero.

Akustinen rumpusetti ei paljoa käytössä kulu, paitsi jos ne kokevat paljon roudaamista (varsinkin ilman caseja), keikkaöitä pakkasessa olevassa peräkärryssä tai muuten vain huonoa käsittelyä. Käytettynä ostaessa pyri tarkastamaan, että rungot ovat suorat ja näyttävät siltä, että niitä on käsitelty huolellisesti. Vaihda käytettyyn settiin uudet kalvot ja all good.

Sähkörumpusetit ovat melko kalliita, jos haluaa ostaa hyvän. Siksi ensimmäinen setti on kenties järkevämpää ostaa käytettynä. Toisaalta, varman päälle pelatessa uusi on parempi, koska palautusmahdollisuus ja takuut ovat olemassa. Käytettynä ostaessa huomioi setin alkuperäinen hinta ja nykyinen kunto ostoa harkitessasi, jotta voit arvioida hinta-laatusuhdetta paremmin, etkä maksa liikaa tuotteesta, jonka arvo uutena olisi ollut lähes sama. Tarkista huolellisesti kaikkien liitäntien ja johtojen toimivuus. Sähköviat ovat kalliita ja toisinaan mahdottomia korjata.

Testaa setti huolellisesti ennen ostoa, älä osta sokkona!

VIRVELI

Virvelirummut ovat todella arvokkaita ja kestävät hyvänä pitkään, joten käytettynä ostaessa saat todennäköisesti erittäin hyvän virvelin sopivasti uutta edullisemmin. Ymmärrä kuitenkin ero 100 euron ja 600 euron virvelin laadussa. Virveliä ostaessa kalvojen vaihto tekee vanhastakin rummusta kuin uuden.

SYMBAALIT

Symbaaleissa ajan tuoma patina ei haittaa, symbaaleita voi halutessaan kiillottaa siihen tarkoitetuilla pesuaineilla. Symbaalit ovat todella arvokkaita, joten parempi ratkaisu on usein hankkia hyvä, ehjä symbaali käytettynä.

BASSORUMMUN PEDAALI

Pedaalit voi hyvin ostaa käytettynä, nuijia, jousia ja tuplapedaalin välitankoja saa vaihdettua, pedaalit ylipäätään kestävät käyttöä keskivertaisesti todella pitkään. Tarkasta käytettynä ostaessasi pedaalien hinta uutena, ettet maksa turhan kovaa hintaa.

RUMPUKAPULAT

Kapulat kuluvat ja hajoilevat käytössä, joten jos saat hyvällä hinnalla käytettynä, osta toki. Kapulat maksavat uutena n. 10-20 euroa keskimäärin. Lähtökohtaisesti kapulat ovat rumpujensoitossa eniten kuluvaa ja vaihtuvaa tavaraa, joten etsi itsellesi sopivimpia kapuloita ja osta tarvittaessa joko uutena tai käytettynä siten, että muutama pari on aina olemassa.

RUMPUKALVOT

Osta kalvot aina uutena. Käytetty kalvo on käytetty kalvo. Viiden euron säästö hinnassa ei ole vaivan arvoinen. Kun kalvo kerran on rumpuun laitettu ja viritetty, joko oikein tai väärin, ja sillä on soitettu, kalvo venyy ja kuluu, eikä enää palaudu entiseksi.

Kalvot maksavat uutena n. 11-26 euroa koosta riippuen, joten ei ole harrastuksen suurin sijoitus. Erityisesti, jos olet ostanut uuden setin, tehdaskalvojen vaihtaminen uusiin kalvoihin on ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä. Tehdaskalvojen tarkoitus on ainoastaan tehdä setistä “kokonaisen” asiakkaalle toimitusta varten, niillä ei kuulu soittaa.

HUOM! Ostaessasi uusia kalvoja, vaihda samalla sekä ylä- että alakalvot!
Alakalvo on lopullisen soundin suurin vaikuttaja ja tämä unohdetaan liian usein.

yläkalvo = lyöntikalvo = batter head
alakalvo = resokalvo  = resonant head

HARDWARE

Hardware eli telineet / ständit voi ostaa myös käytettynä. Laadukas hardware kestää käyttöä pitkään, eikä välttämättä siksi ole tarpeellista ostaa kaikkea uutena. Tietysti, uusi on tässäkin tapauksessa aina uusi ja kiiltävä.

ÄÄNITYSTARVIKKEET

Mikrofonit ja johdot kannattaa ostaa uutena. Uudessa tuotteessa on aina jonkinlainen takuu, joka on turvasi oston jälkeen. Käytettynä voi löytää hyviäkin diilejä, mutta käytetyssä sähkötavarassa on aina iän ja käytön tuoma riski.

Mikserit ja telineet sen sijaan voi hyvin ostaa käytettynäkin, mikäli niistä on pidetty huolta ja niitä on käsitelty asianmukaisesti. Vältä sian säkissä ostaminen ja testaa ennen ostoa jos mahdollista.

Mistä ostaa - uutena?

thomann

Euroopan suurin musiikkiverkkokauppa. Tasainen, luotettava laatu, nopea toimitus, hyvät hinnat.

thomann

symbaalishoppi

Saanut paljon kehuja laadusta ja palvelusta suomalaisilta rumpaleilta somessa. Symbaalishopilla on monesti hyviä tarjouksia ja samalla tuet suomalaista musiikkiyrittäjyyttä.

symbaalishoppi

amazon

Amazonilta on helppo tilata kapuloita ja vispilöitä, kalvoja, kirjoja sekä muita oheistuotteita. Kokonaisten rumpusettien tilaamiseen ei ehkä ole paras vaihtoehto. Nopeampi toimitus Saksan Amazonilta.

amazon

f-musiikki

Hyvä vaihtoehto on myös tukea suomalaisia ja hakea tuotteet paikan päältä F-Musiikilta. Huomioi myös verkkokauppa!

f-musiikki

muut paikalliset musiikkiliikkeet

Parasta olisi tietysti, jos paikallinen musiikkiliikkeesi tarjoaisi haluamiasi tuotteita suhteellisella hinnalla, jotta voisit tukea omaa liikettäsi. Kysy myös tilausvaihtoehdot ja huomioi verkko-ostaminen.


Mistä ostaa - käytettynä?

muusikoiden.net

Varmasti paras nettisivu käytettyjen rumpusettien ja tavaroiden hankintaan.

Myyjät omaavat useimmiten enemmän tai vähemmän musiikkitaustaa, ymmärtävät hinta-laatu-suhteen ja ovat pitäneet tavarat lähtökohtaisesti paremmassa kunnossa.

muusikoiden.net

Facebookin rumpukirppis- ryhmä

Kauppaa käydään nykyään entistä enemmän suoraan some-alustoilla, poistumatta edellisen tapaisille sivustoille.

Facessa toimitaan kuitenkin omalla naamalla ja nimellä, joten myyjiin voi lähtökohtaisesti luottaa, toki kannattaa pitää huoli, ettei tule huijatuksi.

rumpukirppis

tori.fi

Usein myynnissä olevat tavarat ovat edellusimmesta päästä, osittain tästä syystä laatuun ei voi välttämättä luottaa.

Torilla on myynnissä paljon halpistavaraa, jota myyvät rummuista ymmärtämättömät. Tutustu tuotteisiin netissä ennen ostoa, kysy neuvoa tarvittaessa.

tori.fi

Suositeltavia hankintoja

www.thomann.de

Rumpukapulat

Vater Fusion Hickory

Katso lisää

www.thomann.de

Harjoituspadi

Meinl 12" Practice Pad

Katso lisää

www.thomann.de

Virveliteline

Tama HS80W Snare Stand

Katso lisää

www.thomann.de

Bassorummun pedaali

DW 5000 Pedaali

Katso lisää

www.thomann.de

DW rumpupenkki

DW 5100 Drum Throne

Katso lisää

www.thomann.de

Sähkörumpusetti

Roland sähkörumpusetti

Katso lisää

Muita resursseja opiskelun tueksi

Metronomi

Harjoittele metronomin kanssa usein ja huolellisesti. Metronomi on rumpalin paras kaveri, ota harjoittelusta kaikki irti ja pidä hauskaa!

7Metronome Google Playsta

GrooveScribe

Kirjoita ylös omia nuotinnoksiasi helppokäyttöisellä, rumpaleille suunnitellulla sovelluksella.

Groove scribeen

Opiskele youtubesta

Soittolista hyödyllisistä videoista

koko soittolista

Spotify Soittolistat

Kokoelma rumpujensoittoon tarkoitettuja soittolistoja

Groove scribeen

Rumpunuottien perusteet E-kirja nyt ladattavissa!

lue lisää