Motivaatiota rumpujensoiton harjoitteluun

Olet ollut juuri kaksi viikkoa lomalla, etkä vilkaissutkaan rumpusettiä päin. Tiedät myös ystäväsi, joka käytti lomastaan suurimman osan rumpusetillä. Miten pääset kiinni tasaiseen, kestävään harjoitteluun, joka pysyy kasassa helposti?

1. Kirjaa ylös tavoitteesi

On vaikea motivoitua, jos ei tiedä mitä haluaa saavuttaa. Siinä missä tämä pätee kaikkeen elämässä, pätee se myös rumputreeneihin. Sinun täytyy tietää, mitä olet tekemässä ja miksi.

Rumpujensoitossa on niin paljon osa-alueita, joita pitäisi harjoitella, että on todella vaikeaa pitää punainen lanka kädessä vuosien treenimatkan ajan. Mikään ei tapa motivaatiota yhtä tehokkaasti, kuin se, ettei tiedä mitä pitäisi olla tekemässä.

OKR: Objectives & Key Results

OKR:iä on vuosikymmeniä käytetty mittaamaan yritysten, tiimien, sekä yksilöiden suorittamista sekä tavoitteiden saavuttamista. Yrityksiä, jotka käyttävät OKR:iä ovat esimerkiksi Adobe, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix, Spotify, Twitter... Sait varmaan pointista kiinni?

"Okr:t ovat alunperin Andy Groven luoma tavoitejohtamismalli, jolla saadaan koko organisaatio toimimaan oikeaan suuntaan selkeästi mitattavin askelin. Okr:t lisäävät läpinäkyvyyttä ja auttavat ihmisiä keskittymään työssään oikeisiin asioihin". - Janne Jääskeläinen.


OKR:ien tavoitteena on "vaimentaa häly" ja ohjata tavoitteiden asettajaa (yritys, tiimi, yksittäinen henkilö) pysymään tietyllä, ennalta päätetyllä radalla arjen tekemisessä, suunnitella ja mitata tekemistä konkreettisesti ja pitää itsensä myös vastuussa tuloksista.

Ja kyllä, tässä blogissa puhutaan rumpujensoitosta, joten viedään OKR setuppi rumputavoitteiden asettamiseen:

Tee itsellesi OKR taulukko

Lataa ilmainen Excel-taulukko, jonne voit kirjoittaa omat OKR:si ja kikkailla numeroilla, jotta näet, miltä tavoitteiden täyttyminen näyttää taulukossa. Aloita täyttäminen nollaamalla kaikki prosentit.

OKR-TAULUKKO (EXCEL)


1: OBJECTIVE

1. OKR:n rakentaminen lähtee "Objectivesta" eli päämäärästä. Mitä halutaan saavuttaa?

Päämäärä on suurpiirteinen, sitä ei mitata. Päämääriä on OKR-taulukossa yleensä 2-3. Otetaan esimerkin vuoksi kaksi eri tyyppistä päämäärää.

1. Rumpukirjan kanssa opiskelu eteenpäin
2. Kahden uuden kappaleen opettelu


KEY RESULTS:

2. Vaihe on tarkentaa suurennuslasia kohti konkretiaa.

Key Results, tärkeimmät tulokset: Mitä konkreettiseti halutaan saavuttaa.

Tässä tapauksessa olimme päättäneet päämääräksi rumpukirjan sekä kappaleet, tähän olisi hyvä keksiä 2-3 konkreettista key resulttia:

1. Rumpukirjan kanssa opiskelu eteenpäin
- Ensimmäiset 20 sivua valitsemastasi rumpukirjasta

- Harjoitusten onnistuminen  X BPM (tietty tempo)
- 10 kpl harjoituksia soitettavaksi musiikin kanssa tai muuten lisäten niihin jotain omaa.

Kahden uuden kappaleen opettelu:
- kappale 1: Kappale sisältää uusia asioita, joita on harjoiteltava
- kappale 2: - II-


ACTION!

Nyt tiedät, mitä tavoittelet ja miten aiot mitata onnistumistasi. OKR:n kolmas vaihe on toteutus, jossa esimerkiksi työyhteisössä arjen tekemisen fokuksena on tärkeimpien tulosten saavuttamiseksi tehtävät työt.

Rumpujensoitossa tämä tarkoittaa sitä, että varaat ainakin useimmista treenikerroistasi aikaa näiden tavoitteiden edistämiselle. Vaikka treenailisit satunnaisesti muutakin, esimerkiksi bändin juttuja, tekniikkaharjoituksia tai muuten vaan jammailisit musiikin tahtiin, pidä huoli, että nämä päämäärät pysyvät mielessä.

Niin kuin elämässä, työelämässä ja rumpujensoitossa, tämä järjestelmä helpottaa huomattavasti fokuksen pitämistä tässä jatkuvassa tietotulvassa, jota vastaanotamme päivittäin. Olen kokenut tämän järjestelmän niin hyödylliseksi, että käytän tietyntyyppistä OKR-listaa myös henkilökohtaisessa elämässä. Tuloksena on ainakin minulla ollut mielenrauha.

Tavoitteiden asettamisen jälkeen siirrytään kohti varsinaista treenaamista, arkea ja suunnitelmien toteuttamista.


2. Tavarat järjestykseen

Nyt kun olet järjestellyt tavoitteesi ja tiedät, mitä sinun pitäisi olla tekemässä, miten varmistat, että näitä asioita tulee oikeasti tehtyä?

Yksi tapa, jolla voit auttaa itseäsi, on tehdä treenaamisen aloittaminen mahdollisimman helpoksi.

Treenaatko setillä vai pädillä? Suunnittele viikko etukäteen niin pitkälle, kuin mahdollista. Jätä tilaa elämälle, joka kuitenkin tapahtuu.
Laita settisi ja pädisi mahdollisimman valmiiksi, jotta aloittaminen on helppoa.
Jos tarvitset tietokonetta, pyri rakentamaan treenitilasi siten, että tietokoneelle on paikka valmiina.


Mitä materiaalia tarvitset harjoitteluun? Missä säilytät näitä materiaaleja?

Google Drive- tai vastaava kansio treenimateriaaleille, hyödyllisille linkeille jne. Kätevä, koska saa avattua puhelimella sekä koneella, kaikki tiedostot ovat tallessa laitteesta riippumatta.
Spotify-soittolista rumpubiiseille, Youtube-soittolista treeniasioille.
Treenipäiväkirja vihkossa, puhelimessa, tai koneella, jossa lukee päivämäärät, treeniajat ja mitä on tehty.


3. Suunnittele treenikertasi

Tähän vaiheeseen päästyäsi sinulla pitäisi olla hahmottumassa tavoitteita ja päämääriä, sekä konkreettisia treeniaiheita. Treenihuoneesi on siivottu, treeniajat on mietitty kalenteriin. Olet kerännyt tarvittavaa materiaalia sinulle sopivaan paikkaan ja opettelemassa pitämään kirjaa treenaamisestasi ja edistyksestäsi.

Kuinka monta kertaa viikossa aiot harjoitella? Kuinka kauan? Aloita pienistä määristä, jotta saat onnistumisia.
Suunittele treenikertasi ENNEN KUIN MENET TREENIKSELLE: Kauanko aikaa on, mitä haluat harjoitella.
Huom: Jokaisen treenikerran ei tarvitse sisältää OKR:n sisältämiä harjoituksia, mutta pidä suunnitelma mielessä ja pyri pääosin pysymään valituissa teemoissa. Jätä kuitenkin aikaa myös vapaalle soitolle.JAA TREENIKERTASI, TREENAA PÄIVÄ KERRALLAAN

Etene päivä ja treenikerta kerrallaan, iloitse pienistä voitoista ja tiedä, että säännöllisellä harjoittelulla tulet saamaan loistavia tuloksia pitkällä tähtäimellä. Jaa treenikertasi osioihin, selkeä rakenne auttaa sinua keskittymään.

Kehittymisellä ei ole kiire, vaikka treenaisit samoja asioita kuukausia, se on ok.

Jaa treenikertasi osioihin, jotta treenaaminen on tehokkaampaa.
Alkulämmittely: 20 % treeniajasta
Opittava asia (1 tai 2, riippuu käytettävissä olevasta ajasta): 60 % treeniajasta
Loppujammailu / vapaa tekeminen: 20 % treeniajasta


BONUS: Motivaatiobiisit & Videot

Meillä kaikilla on muutama go-to mediapätkä, joka saa meidät innostumaan musiikista ja rumpujensoitosta aina uudelleen. Pidä nämä pätkät helposti löydettävissä, jotta voit motivoida itseäsi harjoittelemaan.
Toivottavasti sinulla on nyt selkeämpi kuva siitä, miten lähdet rakentamaan omaa OKR-taulukkoasi ja harjoittelurutiiniasi, miten omat rumpuasiasi ovat mahdollisimman hyvässä järjestyksessä ja miten jaat treenejäsi. Järjestys tuo rauhaa, joka puolestaan parantaa suorituskykyä. Huomaat, että tekemällä vähemmän, saavutat enemmän. Ja sitähän me kaikki haluamme.


Katso seuraavaksi

rudimentit