https://www.ideahouseandco.com/single-post/2017/08/03/
Interview-Mike-Ciprari-SJC-Drums

SJC CUSTOM DRUMS

Tällä kertaa tutustutaan monille tuntemattomaan rumpujenvalmistusfirmaan, josta sinun pitäisi ehdottomasti tietää!

Mikä SJC DRUMS?

SJC Custom Drums on yhdysvaltalainen rumpujenvalmistusfirma, joka aloitti toimintansa vuonna 2000, kun kaksi veljestä, Scott ja Mike Ciprari, alkoivat rakentaa rumpuja huvin vuoksi isoäitinsä kellarissa.

Yrityksen nimi tulee Sanoista Scott J.Ciprari, joka aloitti yrityksen ensin yksin, kunnes hänen veljensä tuli mukaan toimintaan hieman myöhemmin.

Our passion is to create products that are as unique as the drummers that play them.”

SJC Drums valmistaa nimensä mukaisesti tarkkaan kustomoituja rumpusettejä ja virveleitä eritasoisille rumpaleille, he ovatkin saaneet vaikuttavan listan rumpaleita perheeseensä:

- Josh Dun - Twenty One Pilots
- Jay Weinberg - Slipknot
- Rian Dawson - All Time Low
- Tré Cool - Green Day
- Frank Zummo - Sum 41
- Daniel Platzman - Imagine Dragons
- Dan Pawlovich - Panic! At The Disco
- Dan Searle - Architects

Katso koko lista

Built with passion. Played with pride.”

SCJ Custom Drums on voittanut “The Best Custom Drum Company” - Palkinnon viidesti, he ovat olleet mukana "Raw Craft With Anthony Bourdain", sekä "The Profit"- sarjoissa.


On selvää, että jokaisen rumpujenvalmistusfirman polttoaineena on rakkaus lajiin, mutta SJC on alan johtavia toimijoita paljon pienempi paja, jolloin kaikki on vähän henkilökohtaisempaa. Suurin osa tuotteita valmistetaan pienen tiimin voimin SJC:n päätuotantotiloissa jokaista yksityiskohtaa myöten.

Mike sanoo, että he pyrkivät kohtelemaan jokaista asiakasta samanarvoisesti, oli tämä sitten kaksi viikkoa sitten soittonsa aloittanut tai maailmankiertueilla areenat täyttävä huippuartisti. Tämän pitäisi toki olla tärkeä tekijä jokaisen yrityksen toiminnassa, mutta sen ääneen sanomista ei silti pidä vähätellä.

http://thepulsemag.com/wordpress/2012/09/10-12-new-halogen-tv-show-goes-behind-the-scenes-with-scott-and-mike-ciprari-of-sjc-custom-drums

https://www.pearldrummersforum.com/showthread.php?222461-SJC-burned-tree-kit-and-snare!/page2

https://www.lookhappydesign.com/2011/08/16/sjc-snare-drum-painting-2/Yrityksen tarinasta kerrotaan tarkemmin SJC Custom Drums - dokumentissa. Dokumentissa huomaa selvästi, että vaikka yritys koostuukin pääasiassa nuorista, hölmöilevistä miehistä, kun jokaisella on sama tavoite ja suuri intohimo: tehdä asiakkaalle paras mahdollinen tuote, tulee lopputuloksesta väkisin hyvä.

Huonoinakin päivinä jokainen puskee toistaan jatkuvasti parempaan suoritukseen ja pitää huolen, että oma tontti on hoidettu. Huipputason artisteja itselleen haaliva paja kiinnostaa toki myös alansa parhaita käsityöläisiä ja artisteja, jonka vuoksi esimerkiksi lahjakas tatuointiartisti päätyi SJC:lle kaivertamaan kuvioita rumpuihin.


"Series"-rumpusetit pienemmällä summalla

Vaikka SJC tekeekin huippuunsa kustomoituja yksittäisiä rumpuja ja settejä, arvatenkin riittävällä rahalla, on heillä myös "series"-mallistoja, eli sarjana tuotettuja settejä ja virveleitä, joita on mahdollista myydä edullisemmin. Jos haluat siis liittyä SJC perheeseen, on se mahdollista myös pienemmällä budjetilla.

Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka budjettisi ei riitä täysin kustomoidun setin tilaamiseen, on SJC:llä myös muita vaihtoehtoja! Itselläni on ollut nyt vuoden verran käytössä alla oleva Josh Dunin setti ja olen ollut todella tyytyväinen!

Twenty One Pilotsin Josh Dun "Bandito" Shell setti

Josh Dun "Bandito" 
Shell set

SJC Pathfinder 14 x 6.5'' virveli

"Pathfinder" virveli


SJC Custom Drumsin Mike Ciprarin vinkin yrittäjälle

“Jos haluaa yrittäjäksi ja haluaa, että yritys menestyy, viisi asiaa on oltava kunnossa:

1. Etukäteen suunnittelu
2. Verkostoituminen
3. Organisointi
4. Tunnettuus
5. Kommunikointi.

Jos nämä asiat ovat hallussa, ei voi mennä pieleen.”


Katso vielä:

Slipknot rumpusetin rakentaminen

Imagine Dragons kit rakentaminen


Katso seuraavaksi

SJC RUmmut