GEAR & FAQ

Rumputavaroiden hankinta ja tunneilla käytössä olevat tavarat

Rumputavaroiden hankinta

Uutena vai käytettynä?
RUMPUSETTI

Uutena ostettu rumpusetti ei usein ole paras mahdollinen sijoitus. Uusi on aina uusi, mutta varsinkin pienemmällä budjetilla laadukas setti käytettynä on järkevämpi valinta, kuin heikompilaatuinen setti uutena. -> Molempien settien hinta saattaa olla sama, mutta laadussa on todennäköisesti suuri ero.

Akustinen rumpusetti ei paljoa käytössä kulu, paitsi jos ne kokevat paljon roudaamista (varsinkin ilman caseja), keikkaöitä pakkasessa olevassa peräkärryssä tai muuten vain huonoa käsittelyä. Käytettynä ostaessa pyri tarkastamaan, että rungot ovat suorat ja setti näyttää siltä, että sitä on käsitelty huolellisesti. Vaihda käytettyyn settiin uudet kalvot ja saat uudet hyvät soundit.

Sähkörumpusetit ovat melko kalliita, jos haluaa ostaa hyvän. Siksi ensimmäinen setti on kenties järkevämpää ostaa käytettynä. Toisaalta, varman päälle pelatessa uusi on parempi, koska palautusmahdollisuus ja takuut ovat olemassa. Käytettynä ostaessa huomioi setin alkuperäinen hinta ja nykyinen kunto ostoa harkitessasi, jotta voit arvioida hinta-laatusuhdetta paremmin, etkä maksa liikaa tuotteesta, jonka arvo uutena olisi ollut lähes sama. Tarkista huolellisesti kaikkien liitäntien ja johtojen toimivuus. Sähköviat ovat kalliita ja toisinaan mahdottomia korjata.

Testaa setti huolellisesti ennen ostoa, älä osta sokkona!

VIRVELI

Virvelirummut ovat todella arvokkaita ja kestävät hyvänä pitkään, joten käytettynä ostaessa saat todennäköisesti erittäin hyvän virvelin sopivasti uutta edullisemmin. Ymmärrä kuitenkin ero 100 euron ja 600 euron virvelin laadussa. Virveliä ostaessa kalvojen vaihto tekee vanhastakin rummusta kuin uuden.

SYMBAALIT

Symbaaleissa ajan tuoma patina ei haittaa, symbaaleita voi halutessaan kiillottaa siihen tarkoitetuilla pesuaineilla. Symbaalit ovat todella arvokkaita eikä niiden arvo juurikaan laske käytössä, joten parempi ratkaisu on usein hankkia hyvä, ehjä symbaali käytettynä. Tarkista kuitenkin ettei niissä ole pieniäkään halkeamia, ne lähtevät laajenemaan helposti.

BASSORUMMUN PEDAALI

Pedaalit voi hyvin ostaa uutena tai käytettynä, nuijia, jousia ja tuplapedaalin välitankoja saa vaihdettua, pedaalit ylipäätään kestävät käyttöä keskivertaisesti todella pitkään. Tarkasta käytettynä ostaessasi pedaalien hinta uutena, ettet maksa turhan kovaa hintaa.

RUMPUKAPULAT

Kapulat kuluvat ja hajoilevat käytössä, joten jos saat hyvällä hinnalla käytettynä, osta toki. Kapulat maksavat uutena n. 10-20 euroa keskimäärin. Lähtökohtaisesti kapulat ovat rumpujensoitossa eniten kuluvaa ja vaihtuvaa tavaraa, joten etsi itsellesi sopivimpia kapuloita ja osta tarvittaessa joko uutena tai käytettynä siten, että muutama pari on aina olemassa.

RUMPUKALVOT

Osta kalvot aina uutena. Käytetty kalvo on käytetty kalvo. Viiden euron säästö hinnassa ei ole vaivan arvoinen. Kun kalvo on kerran rumpuun laitettu ja viritetty, joko oikein tai väärin, ja sillä on soitettu, kalvo venyy ja kuluu, eikä enää palaudu entiseksi.

Kalvot maksavat uutena n. 10-40 euroa koosta ja kalvosta riippuen, joten ei ole harrastuksen suurin sijoitus. Erityisesti, jos olet ostanut uuden setin, tehdaskalvojen vaihtaminen uusiin kalvoihin on ensimmäinen asia, joka kannattaa tehdä. Tehdaskalvojen tarkoitus on ainoastaan tehdä setistä “kokonaisen” asiakkaalle toimitusta varten, niillä ei kuulu soittaa sen pidempään.

HUOM! Ostaessasi uusia kalvoja, vaihda samalla sekä ylä- että alakalvot!
Alakalvo on lopullisen soundin suurin vaikuttaja ja tämä unohdetaan liian usein.

yläkalvo = lyöntikalvo = batter head
alakalvo = resokalvo  = resonant head

HARDWARE

Hardware eli telineet / ständit voi ostaa myös käytettynä. Laadukas hardware kestää käyttöä pitkään, eikä välttämättä siksi ole tarpeellista ostaa kaikkea uutena.

ÄÄNITYSTARVIKKEET

Mikrofonit ja johdot kannattaa ostaa uutena. Uudessa tuotteessa on aina jonkinlainen takuu, joka on turvasi oston jälkeen. Käytettynä voi löytää hyviäkin diilejä, mutta käytetyssä sähkötavarassa on aina iän ja käytön tuoma riski.

Mikserit ja telineet sen sijaan voi hyvin ostaa käytettynäkin, mikäli niistä on pidetty huolta ja niitä on käsitelty asianmukaisesti. Vältä sian säkissä ostaminen ja testaa ennen ostoa jos mahdollista.

Mistä ostaa - uutena?

thomann

Euroopan suurin musiikkiverkkokauppa. Tasainen, luotettava laatu, nopea toimitus, hyvät hinnat.

thomann

symbaalishoppi

Saanut paljon kehuja laadusta ja palvelusta suomalaisilta rumpaleilta somessa. Symbaalishopilla on monesti hyviä tarjouksia ja samalla tuet suomalaista musiikkiyrittäjyyttä.

symbaalishoppi

f-musiikki

Hyvä vaihtoehto on myös tukea suomalaisia ja hakea tuotteet paikan päältä F-Musiikilta. Huomioi myös verkkokauppa!

f-musiikki

muut paikalliset musiikkiliikkeet

Parasta olisi tietysti, jos paikallinen musiikkiliikkeesi tarjoaisi haluamiasi tuotteita suhteellisella hinnalla, jotta voisit tukea omaa liikettäsi. Kysy myös tilausvaihtoehdot ja huomioi verkko-ostaminen.

Mistä ostaa - käytettynä?

muusikoiden.net

Luotettavin nettisivu käytettyjen rumpusettien ja tavaroiden hankintaan.

Myyjät omaavat useimmiten enemmän tai vähemmän musiikkitaustaa, ymmärtävät hinta-laatu-suhteen ja ovat pitäneet tavarat lähtökohtaisesti paremmassa kunnossa.

muusikoiden.net

Facebookin rumpukirppis- ryhmä

Fcebookissa toimitaan omalla naamalla ja nimellä, joten myyjiin voi lähtökohtaisesti luottaa, toki kannattaa pitää huoli, ettei tule huijatuksi.

Kuten muusikoiden.netissä, myyjät usein ymmärtävät mitä myyvät ja ovat pitäneet huolta tavaroista.

rumpukirppis

tori.fi

Tori.fi:stä on mahdollista löytää hyviäkin diilejä omalta lähialueelta tai kauempaa.

Torilla on kuitenkin myynnissä paljon halpoja tavaroita, joita myyvät toisinaan rummuista ymmärtämättömät. Tutustu tuotteisiin netissä ennen ostoa, kysy neuvoa tarvittaessa.

tori.fi
rumpusetti
SJC Custom Drums
Josh Dun "Bandito" Shell Set

22" x 18" Bassorumpu
12" x 08" Tom tom
16" x 14" Lattiatom

(Ei enää hyvin saatavilla Suomeen)

symbaalit
Istanbul Agop  / Mehmet

22" x 18" Bassorumpu
12" x 08" Tom tom
16" x 14" Lattiatom

Istanbul Symbaalit
virveli
DW PDP Concept Maple
Black Wax

14" x 6,5 "
Vaahterarunko

DW PDP Concept Maple
pedaalit
Tama Iron Cobra 200

Tuplapedaalit
Saatavana myös singlenä

Tama Iron Cobra
Kalvot
Evans

Yläkalvot: G2
Alakalvot: Reso 7
Virveli: Genera Dry
Bassorumpu: Emad2

Evans kalvot
penkki
DW 5100 Drummer Throne

Spindle-säätö
33" halkaisija
Korkeudensäätö 53 - 74 cm

DW Drummer Throne
kapulat
Vater

VAIHTOEHTOJA
Vater Studio 2
Vater 9A Hickory
Vater Sweet Ride

Kapulat
harjoituspadi
Zildjian Reflexx 10"

Todella miellyttävä soittotuntuma
Kaksipuolinen padi
Erittäin hiljainen

Reflexx
kuulokkeet
Shure SE215 In-ears

Musiikinsoittoon tarkoitetut in-ear-monitorit
Vaimentavat ääntä tehokkaasti
22 - 17.500 Hz taajuusalue

Shure SE215
mikseri
Behringer xAir XR18

Digitaalimikseri
Livemiksaus
Mobiilisovellus
18 input-kanavaa
Wifi, ethernet, USB
Miksaa koko bändi yhdellä mikserillä

Behringer xAir 18
mikrofonit
Overhead: SE Electronics SE7 Stereo-Set
SE Electronics SE7
mikrofonit
Bassorumpu: Audix D6
Audix D6